سئو سایت چیست؟ نقش سئو در رتبه و جایگاه گوگل

سئو سایت چیست؟

این مجموعه از آموزش ها درباره موضوع پر طرفدار سئو سایت و برای افزایش آگاهی افرادی که علاقمند به کسب اطلاعات مقدماتی و نسبتا جامعی در مورد سئو سایت هستند می باشد. بعلت حجم وسیع موضوعات مرتبط با مبحث سئو، ما ناچارا مطالب را به زیر مجموعه های کوچکتری تقسیم بندی نموده ایم که به ترتیب و با فواصل زمانی مشخص منتشر خواهند شد. امیدواریم از مطالعه آنها لذت برده و نظرات خود را نیز با ما در میان بگذارید.

مجموعه “آموزش‌های جامع سئو سایت” برای چه کسانی مناسب است؟

چنانچه شما مالک، مدیر، شریک و یا مبلغ محتوای یک وب سایت در موتور های جستجو و مخصوصا گوگل هستید، این مقاله توسط زانمو و برای شما نوشته شده است. شما ممکن است مالک کسب و کاری در حال رشد و پر رونق باشید، وب مستر چندین وب سایت باشید، متخصص سئو در یک آژانس دیجیتال مارکتینگ باشید، و یا یک فریلنسر باشید که می‌خواهد سر از کار موتور های جستجو در بیاورد، بله این مقاله دقیقا برای همه شما مناسب است.

چنانچه شما علاقمندید یک نگرش کامل از مفاهیم پایه در سئو سایت را داشته باشید که بر اساس بهترین تجربیات کاربری و تحقیقات ما تهیه شده است، به مکان خوبی آمده اید. گوگل هرگز مستقیما رازهایی خود را برای اینکه بتوانید به صفحه اول و گزینه اول نتایج جستجو بروید را فاش نمی‌کند. ( در این مورد متاسفیم! اما ناراحت نباشید!) اما در ادامه بر اساس راهنمایی گوگل و تجربیات ما در آژانس زانمو خواهید دانست که چه کنید تا گوگل (به عنوان اولین موتور جستجوی اینترنتی جهان) بتواند به آسانی و بطور کامل سایت شما را جستجو کرده، آنرا ایندکس گذاری نموده و متوجه موضوع محتوای سایت شما شود.

Search Engine Optimization -SEO که ما به آن سئو سایت می گوییم، بطور کلی شامل انجام چندین و چند تغییر کوچک و بزرگ در وب سایت است و بخش های مختلف آن است. هنگامی که این تغییرات را بطور تک تک بررسی کنیم، ممکن است بصورت موارد بسیار کوچکی که باعث ایجاد بهبودی در سایت می‌شوند به چشم آیند، اما چنانچه آنها را در کنار سایر روش های بهینه سازی سایت (یعنی مواردی که مربوط به خارج از وب سایت می‌شوند) بررسی کنیم، آنها می‌توانند تاثیرات چشم گیری بر تجربه کاربری و بازدهی در نتایج ارگانیک جستجو داشته باشد. شما ممکن است با تعداد زیادی از مفاهیم مطرح شده در این مقاله آشنایی داشته باشید، اما ممکن است از بیشتر آنها استفاده نکنید.

این سری از مقالات آموزش سئو تحت عنوان “آموزش جامع سئو سایت” ایجاد شده و به مرور تکمیل خواهند شد. از اینکه با درج نظرات خود ما را در بهبود ارائه مطالب یاری می‌کنید از شما سپسگزاریم.

سئو سایت چیست؟

شما باید بهینه سازی و سئو سایت را برای وب سایت خود انجام دهید با این هدف که بهترین خدمات را به بازدیدکنندگان ارائه نمایید. یکی از این بازدید کنندگان موتور جستجو می باشد، که نه تنها خود یک بازدید کننده است بلکه باعث خواهد شد تا کاربران بتوانند به سایت شما برسند و به محتوای آن دست پیدا کنند.

سئو سایت به موتور های جستجو کمک می نماید که محتوای سایت شما را بفهمند و آنرا به مخاطبین ارائه نمایند.

 وب سایت شما ممکن است از سایت های نمونه در این تحقیق بزرگتر و یا کوچکتر باشد، اما نکات مطرح شده برای سئو سایت و بهینه سازی آن در این مقاله بایستی برای تمامی وب سایت ها ، با هر اندازه ای که هستند انجام گردند. ما خوشحال خواهیم شد تا شما نتایج انجام این موارد و یا سوالات مرتبط خود را در پایین صفحه در قسمت دیدگاه های مطرح فرمایید.

سئو سایت به مجموعه فرآیند های و اقداماتی گفته می‌شود که باعث می شوند تا وب سایت شما بتواند به تدریج اولین گزینه در صفحه یک گوگل باشد و یا بدان نزدیک شود.

امیدواریم که از مطالعه این مطلب لذت ببرید و به ما بازخورد دهید. همچنین بیاد داشته باشید که این مطلب ممکن است  بروز رسانی شود. علاوه بر این ما سعی خواهیم کرد تا بطور منظم در مورد سئو سایت و موارد مرتبط با طراحی وب، تبلیغات اینترنتی، تبلیغ در گوگل و دیجیتال مارکتینگ مطالب آموزشی مفیدی را ارائه نماییم.  شما می‌توانید پیشنهادات و سوالات خود را مطرح کنید. شاید موضوع بعدی را بر اساس آن قرار دهیم و یا در همین مطلب پاسخ شما را بدهیم.

بیایید شروع کنیم

واژه نامه

در اینجا لازم دانستیم تا یک واژه‌نامه کوچک ارائه دهیم برای عناوین و واژگان موجود در این راهنمای آموزشی سئو سایت.

Index – گوگل (و سایر موتور های جستجو) محتویات تمامی صفحات وب را به نحوی ذخیره می‌کنند که بطور کلی به آن ایندکس گفته می شود. ایندکس هر صحفه، محتویات آن صفحه و مکان آن صفحه (URL) را مشخص می‌نماید. ایندکس کردن یعنی اینکه گوگل صفحه شما را برگزیده، آن را خوانده و به ایندکس خود اضافه کرده است.

Crawl – فرآیند پایش تغییر در صفحات یک وب سایت و یا ایجاد یک صفحه جدید در آن را در دنیای سئو اصطلاحا خزیدن می گویند. گوگل مکان صفحات (URL) را با دنبال کردن لینک ها، خواندن نقشه سایت و روش های دیگر می یابد. گوگل در اینترنت میخزد، به دنبال صفحات و تغییرات جدید می گردد، و آنها را اگر لازم باشد ایندکس می کند. خیلی اوقات crawl و fetch در بحث سئو معنای یکسانی پیدا میکنند.

Crawler – یک نرم افزار است که بطور اتوماتیک صفحات را میخزد و آن ها را ایندکس میکند. Googlebot – نام مستعار خزندۀ گوگل در اصطلاح ربات گوگل است. اینکار (خزیدن) برای تمامی وب سایت های جهان اتفاق می افتد. مگر آنکه گوگل نتواند به آن دسترسی پیدا کند. بله گوگل یک جاسوس به تمام معناست!

SEO – Search engine optimization : سئو سایت یا بهینه سازی سایت برای موتور های جستجو به فرآیند بهبود ویژگی های سایت گفته می شود که در نهایت باعث خواهند شد برای موتور های جستجو بهتر باشند. همچنین سئوکار  که در خارج از کشور بدان SEO نیز میگویند، به کسی گفته می شود که عمل بهینه سازی برای وب سایت را بعنوان شغل خود قرارداده است. همچنین این افراد در آژانس دیجیتال مارکتینگ و آژانس خلاقیت و آژانس طراحی وب نیز می‌توانند فعالیت داشته باشند.

آیا شما در گوگل هستید؟ آیا در صحفه اول گوگل هستید؟

تشخیص دهید که آیا سایت شما در گوگل ایندکس می‌شود – در نتایج جستجو آدرس سایت خود را جستجو کنید. اگر سایت خود را در نتایج دیدید، یعنی اینکه شما توسط گوگل ایندکس می شوید. بعنوان مثال جستجوی شما برای سایت زانمو میتواند بدین ترتیب باشد: “site:xanmo.ir” نتایج این جستجو را در گوگل ببینید.

اگر سایت شما در گوگل نبود – اگر چه ربات گوگل در میان میلیارد ها صفحه میخزد، ولی این امر نیز اجتناب ناپذیر است که برخی از سایت ها از قلم می افتند. وقتی که خزنده گوگل یک سایت را جا میاندازد، معمولا به یکی از دلایل زیر است:

  • وب سایت با سایت های دیگر در گوگل بخوبی لینک نشده است.
  • وب سایت شما بسیار تازه است و گوگل هنوز فرصت نکرده است که آنرا بررسی کند.
  • طراحی نا مناسب وب سایت باعث شده است که بررسی موثر و کامل سایت برای خزنده گوگل سخت باشد.
  • گوگل در هنگام بررسی سایت با پیغام خطا مواجه شده است.
  • سیاست های اعمال شده در سایت شما مانع از بررسی سایت شما توسط گوگل شده است.

چگونه وب سایت خود را به گوگل بیاوریم؟

ورود به نتایج جستجوی گوگل برای کسانیکه سواد اینکار را دارند رایگان و نسبتا آسان است. (هرچند رسیدن به صفحه یک گوگل کاری تخصصی و گاها بسیار دشوار و زمان بر نیز است)؛ حتی ممکن است نیاز نباشد تا شما وب سایت طراحی شدۀ خود را در گوگل به ثبت برسانید.  چرا که گوگل موتور جستجوی خود را کاملا خودکار ساخته است و خزنده های گوگل بطور مستمر اینترنت را جستجو و پایش مینمایند، تا نتایج جدید و یا آخرین تغییرات را به این موتور جستجو اضافه نمایند. در واقع کلیه سایت هایی که پس از جستجو در گوگل در صفحه نتایج نمایش داده می شوند بصورت دستی معرفی نشده اند، اما توسط خزنده گوگل پیدا شده و بطور خودکار به لیست وارد شده اند.

شما میتوانید از راهنمای وب مستر های گوگل برای ساخت برای ساخت یک وب سایت که دوست موتور جستجوی گوگل باشد (Google-friendly)، یعنی موتور گوگل بتواند براحتی در آن بخزد و اطلاعات مورد نیاز خود را به بهترین نحو جمع آوری نماید، استفاده نمایید.

کنسول جستجوی گوگل (Google search console) ابزار هایی را فراهم آورده است که شما به کمک آن میتوانید محتوای سایت خود را در کوگل ثبت کنید و بررسی کنید که آنها چگونه در گوگل عمل مینمایند. اگر تمایل داشته باشید، کنسول جستجوی گوگل خطا ها و اخطار های مربوط به مشکلات را به شما اطلاع خواهد داد.

شما قبل از شروع احتمالا باید سوالات زیر را از خود بپرسید:

  • آیا وب سایت من در گوگل نمایش داده می شود؟
  • آیا محتوای وب سایت من دارای کیفیت بالایی برای کاربران سایت می باشد؟
  • آیا کسب و کار محلی من در گوگل نمایش داده شده است؟
  • آیا محتوای وب سایت و خود وب سایت به آسانی و با سرعت در تمامی دستگاه های موبایل، تبلت و کامپیوتر های رومیزی نمایش داده می شود؟ به عبارت دیگر، آیا وب سایت من ریسپانسیو است؟
  • آیا وب سایت من امنیت دارد؟

اگر در این زمینه تخصص و یا وقت کافی را ندارید، برای کشف پاسخ این سوالات با زانمو تماس بگیرید.

ادامه این مقاله های آموزشی سئو به ارائه راهنمایی های می‌پردازد که مشخصات و در نتیجه جایگاه شما را در موتور های جستجو بهبود می بخشد.

در مطلب بعد خواهید خواند:

آیا شما به استخدام یک متخصص سئو نیاز دارید؟

منبع: گوگل

برچسب‌ها:

مطالب مرتبط

21 نکته طلائی در طراحی فروشگاه اینترنتی پر فروش

۲۱ نکته طلائی در طراحی فروشگاه اینترنتی حرفه‌ای و پر فروش

اگر کسب و کار شما محصولات فیزیکی را می‌فروشد که اغلب نیز نیاز به لمس کردن دارند، بنابراین باید یک فروشگاه اینترنتی قدرتمند داشته باشید. اما با توجه به فضای…

ادامه مطلب
نکات مهم آموزشی در طراحی فروشگاه اینترنتی حرفه ای

نکات مهم در طراحی فروشگاه اینترنتی یا سفارش طراحی سایت حرفه‌ای فروشگاهی

در این مقاله سعی داریم تا به نکات مهم در طراحی سایت فروشگاه اینترنتی و نکات فنی در خصوص جزئیات ظاهری و فنی طراحی یک فروشگاه اینترنتی موفق بپردازیم. در نظر گرفتن…

ادامه مطلب
به گوگل کمک کنید محتوای سایت را پیدا کند

به گوگل کمک کنید محتوای سایت شما را پیدا کند

این مجموعه از آموزش ها درباره موضوع پر طرفدار سئو سایت و برای افزایش آگاهی افرادی که علاقمند به کسب اطلاعات مقدماتی و نسبتا جامعی در مورد سئو سایت هستند می باشد.…

ادامه مطلب

اولین دیدگاه را بنویسید